جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۹۶۶۴
تاریخ انتشار : ۵۰ : ۱۳ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
گفت و گو دیباچه با صدرالدین حجازی بازیگر نقش خولی در مختارنامه
در طول بیش از 50 سال عمر بازیگری ام تنهای نقشی که خیلی دوست دارم و ماندگار شد نقش خولی است.

فاطمه شعبانی : صدرالدین حجازی متولد 1327 شهرضا است در نوجوانی عاشق تئاتر می­شود و در دوران هنرستان در تئاتری به نام صراف خانه عبدالله بازی می­ کند و فعالیت بازیگری اش از این تئاتر و این  شهر آغاز می ­گردد. حجازی بازیگری است که با جان بخشیدن به نقش های اغلب خاکستری و منفی در فیلم ها و سریال های مختلف برای مخاطبان شناخته شده است. این بازیگر پیشکسوت بازی در سریالها و فیلمهای روزی روزگاری، تفنگ سرپر، ناخدا خورشید، چاردیواری، نابرده رنج، گیس بریده، سنتوری، کیمیا و مختارنامه.... را در کارنامه خود دارد. بازی ماندگار حجازی در مختارنامه برای همیشه در یاد مخاطبان این سریال مانده است. حجازی در این سریال نقش خولی را بازی می­ کند که در شهادت امام حسین(ع) نقش داشته است و سربریده سیدالشهدا را می­دزدد که بابت آن جایزه بگیرد. گفتگوی ما را با این بازیگر بخوانید :

بازی نقش های منفی را دوست دارم | برای در آوردن  نقش « خولی »  خیلی هزینه کردم  | بعضی از مردم به من فحش می دهند! +ویدئو

چرا غالبا به شما نقش های خاکستری و منفی پیشنهاد می دهند؟

این نقش ها به من پیشنهاد نمی­ شود بلکه خودم این نقش ها را می­ خواهم. بازی نقش های منفی را دوست دارم چون نقش منفی به هیچ وجه یک بعدی نیست و درگیری های زیادی دارد. خوبی نقش های منفی در سخت بودنشان است و من هم اهل شعر و موسیقی هستم و این تناقض برایم جذابیت دارد. البته ناگفته نماند نقش مثبت زیادی هم به من پیشنهاد می ­شود اما خودم نقش منفی را خیلی دوست دارم به دلیل اینکه چند بعدی است و یک بعدی نیست درحالیکه نقش های مثبت اغلب شعاری از کار درمی آید، برای همین اغلب نقش های منفی را قبول می ­کنم. نمونه اش نقش خولی در مختارنامه است که می بینید چقدر جا برای کار کردن داشت و من هم تمام سعی و تلاشم را کردم تا این نقش خوب از آب در بیاید.

درآوردن  نقش خولی خیلی سخت بود؟

بله خیلی سخت بود، من حدود 4-5 ماه کار کردم وکتابهای مختلف که در این زمینه نوشته شده بود را مطالعه کردم. چون « خولی» نقشی بود که مردم یک تصوراتی از این کاراکتر داشتند، باید نقش را جوری در می آوردم که با تصورات مردم  انطباق داشته باشد و مخاطبان این نقش را بپذیرند. زمانی که این نقش را در شهرک «احمد آباد مستوفی» بازی می­ کردیم، زمستان و سرمای خیلی سختی بود. در کل برای در آوردن این نقش خیلی هزینه کردم و خدا را شاکرهستم و از خروجی اش بسیار راضی ام. در طول این 50 و چند سال عمر بازیگری که بیش از 300 نقش درسینما، تلویزیون و تئاتر کار کردم تنها نقشی که دوستش دارم و خوشبختانه ماندگار هم شد همین نقش خولی بود.

 چطور برای این نقش انتخاب شدید؟

یکروز داود میرباقری با من تماس گرفت که در سریالم برایت پنج  نقش در نظر گرفتم که چهار نقش آن بلند است و از اول تا آخر سریال هستی- در نتیجه دستمزد خوبی هم می­ گیری؛ یک نقش هم نقش خولی است که کوتاه است و از لحاظ مالی هم دستمزد کمتری دریافت می­کنی اما من نقش خولی را پذیرفتم و بازی کردم و خوشبختانه یک دستمزد خاص از ایفای این نقش گرفتم.

این دستمزد خاص چی بود؟

 چند سالی از پخش سریال گذشته بود که آقای مهندس فلاح تهیه کننده مختار نامه با من تماس گرفتند که یک گروه از فرانسه آمده اند و با شما کار دارند. گفتم این همه نقش در سریال بود من فقط چند اپیزود کار کردم چرا با بقیه گفت و گو نمی­ کنند؟ گفتند علت خاص دارد. کارگردان لبنانی که از فرانسه آمده بود . به من گفتند ما در دانشگاه به عنوان طرح درس داریم بررسی می­ کنیم که در یک سریال 40 قسمتی یک نقش کوتاه  چقدر و چطور می­تواند تاثیرگذار و ماندگار شود. با این آقایان در منزل من قرار گذاشتیم و از ساعت 8 صبح تا 10 شب پلان به پلان این سریال را می­ دیدند و از من می ­پرسیدند در این پلان چه حسی داشتی؟ ومن هم برایشان توضیح می­ دادم. بعدها یکی از دوستانم که در پاریس کلاس بازیگری دارد به من خبر دادند که سریال مختارنامه را دیده اند و نقش خولی را سرکلاس بازیگری به هنرجوهای فرانسوی آموزش می دهند. این دستمزد اصلی من از سریال مختار نامه بود.  

سخت ترین سکانس بازی شما در مختار نامه کدام سکانس بود؟

سکانس« دادگاه »سخت که نه بلکه بسیار لذت بخش بود. همانجا که 2 تا زن های « خولی » کنارش هستند. اولی « زنی مومن و علوی » و دومی  « رقاصه و شامی » که به وعده دایرکردن رقاص خانه در کوفه با «خولی  »ازدواج کرده است سکانس دادگاه خیلی خوب و در عین حال سخت بود.

 

تعداد بازدید : 0
 

بعداز بازی در این نقش بازخورد خاصی از مردم دیدید؟

 خیلی زیاد، در خیابان مردم من را می ­بینند چقدر اظهار لطف می­کنند و بعضی هم به من فحش می­دهند!! ومن بسیار خوشحال می ­شوم که نقشم آنقدر خوب و باور پذیر از آب در آمده که مخاطب باور کرده است من خود « خولی » هستم!. همین که دیالوگهای من را از حفظ هستند مثلا من را می بینند و می­گویند دیشب این قسمت سریال پخش شد واین دیالوگ را گفتی. تشخیص مردم خیلی خوب است.

 انگار این سریال هیچ وقت تکراری  نمی شود وهمیشه برای مخاطب جذابیت دارد؟

دقیقا، چون ساختار این سریال بسیار خوب و جاندار است. نویسنده خوب نوشته، کارگردان خوب کارگردانی کرده، بازیگر خوب بازی کرده و تدوین گر خوب تدوین کرده است همه اینها دست به دست هم داده تا کار خوب از آب در بیاید. میرباقری کارگردانی است که بیشتر زمان خود را روی متن، ادای دیالوگ، بازی بازیگر و میزانسن می­گذارد داود میرباقری ریزه کاری های خاص خودش را دارد.

در حال حاضر  مشغول چه کاری هستید؟

قبل از تماس شما در دفتر آقای راعی بودم. راعی کارگردان سریالی به تهیه کنندگی آقای نجاریان است و قرار شده است در این سریال بازی کنم. مجموعه تلویزیونی است که به نظرم یکی دوسال طول می­کشد تا به اتمام برسد. یک کار دیگر هم از بهرام درخشان به نام موکب که قرار است در آن بازی کنم. در کنار اینها تدریس خصوصی بازیگری هم دارم. یک تعداد دانشجو از سراسر کشور هستند که می آیند و به آنها به طور خصوصی بازیگری تدریس می­کنم.

منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار